НАВ-00.НАВЧАННЯ (місія) (головна).png

Карта від Rinky Dink з http://mikemouse.ru/ (бувш. http://webgamer.ru)

Навчання (англ. Tutorial) — режим гри Mafia: The City of Lost Heaven.

Тренувальна місія. У ній гравцеві належить освоїти навички поводження зі зброєю та керування автомобілем. Голос за кадром періодично дає міні-завдання, котрі розкривають майже весь ґеймплей головного героя. Запускається з «Головного меню» гри — пункт Навчання.

Завдання Редагувати

  • Ідіть до помосту в напрямку, вказаному компасом. Щоби рухатися, використовуйте клавіші ВПЕРЕД, НАЗАД, ВПРАВО, ВЛІВО (за замовчуванням — клавіші-стрілки).
  • Використовуйте мишу, щоб обернутися й озирнутися навколо.
  • Встаньте перед помостом і натисніть СТРИБОК (за замовчуванням — 0 на додатковій клавіатурі).
  • Підійдіть до столу.
  • Візьміть зброю, натиснувши клавішу ДІЇ (за замовчуванням — права кнопка миші).
  • Натиснувши клавішу ДІЇ, використовуйте мікрофон.
  • Відкрийте СПОРЯДЖЕННЯ й оберіть зброю (за замовчуванням — клавіша I).
  • Стріляйте по банках клавішею ВОГОНЬ (за замовчуванням — ліва кнопка миші).
  • Перезарядіть зброю, натиснувши ПЕРЕЗАРЯДИТИ (за замовчуванням — клавіша L).
  • Переключайтеся між видами зброї, використовуючи кнопки ЗМІНИ ЗБРОЇ (за замовчуванням — коліщатко миші).
  • Сховайте зброю, натиснувши ЗАХОВАТИ (за замовчуванням — клавіша H).
  • Візьміть зі столу бейсбольну біту.
  • Киньте зброю, яка у вас в руках, за допомогою кнопки КИНУТИ ЗБРОЮ (за замовчуванням — клавіша Backspace).
  • Підніміть бейсбольну біту.
  • Якщо ви затиснете клавішу ВОГОНЬ, з’явиться індикатор. Коли він повністю закраситься, ви зможете оглушити людину, якщо вдарите її ззаду. Оглушіть цього хлопця.
  • Слідуючи за компасом, підійдіть до машини, припаркованої зовні.
  • Вскрийте дверцята, натиснувши й утримуючи клавішу ДІЇ — з’явиться індикатор; коли він закраситься, машина буде ваша. Сядьте в машину.
  • Їдьте в зазначеному напрямку.
  • Для водіння використовуються наступні клавіші (за замовчуванням):
    • Газ: Стрілка вгору
    • Гальмо, задній хід: Стрілка вниз
    • Руль вліво: Стрілка вліво
    • Руль вправо: Стрілка вправо
    • Ручник: Пробіл
    • Для перемикання з автоматичної передачі на ручну, натисніть АВТО/РУЧНА КПП (за замовчуванням — клавіша M).
  • Вибравши зброю, натисніть ВОГОНЬ, щоби дістати її.
  • Тепер ви можете озирнутися й вистрілити з водійського місця.
  • Вистріліть з вікна.
  • Натисніть клавішу ДІЇ, щоби знову переключитися на машину.
  • Дайте гудок, натиснувши клавішу СИГНАЛ (за замовчуванням — клавіша K).
  • Пригніться, затиснувши ПРИСІСТИ і два рази натиснувши на клавіші ВЛІВО або ВПРАВО (за замовчуванням — правий CTRL і стрілки).
  • Щоби переглянути завдання, натисніть ЦІЛІ МІСІЇ (за замовчуванням — клавіша F1).
  • Для перемикання передач натискайте ПЕРЕДАЧА ВГОРУ і ПЕРЕДАЧА ВНИЗ (за замовчуванням — клавіші A і Z).
  • Поточна передача буде відображена на спідометрі; на ньому також з’явиться буква N, якщо ви вирішили залишити машину на нейтралці, не включивши ручник.
  • Увімкніть обмежувач швидкості, натиснувши клавішу ОБМ. ШВИДКОСТІ (за замовчуванням — клавіша F5). Їдьте в напрямку, вказаному компасом.
  • Приберіть зброю, натиснувши клавішу ЗАХОВАТИ ЗБРОЮ. Потім натисніть ВОГОНЬ, щоб озирнутися, і клавішу ДІЇ, щоби знову переключитися на машину.
  • Щоби закінчити навчання, перейдіть у двері, позначені на радарі.

Нотатки Редагувати

  • Тільки в цьому режимі гри трафік відрізняється численним скупченням черг машин.
  • У цій локації можна зустріти дуже рідкісний за всю гру автомобіль — Bolt Ace Tudorу двох варіантах забарвлення кузову (синій і темно-синій). Останній зустрічається тільки тут.
  • В тупичку, огородженому бетонними брусами, за парканом можна побачити фігуру чоловіка. Попасти до нього можна, заїхавши на автомобілі на поміст біля цього паркану, а потім використовуючи ящики, що там стоять, та автомобіль, щоби перебратися через сітку-рабицю. Потім слід обійти ближню будову із зворотньої сторони.
  • У моді Mafia True Story ця місія використана для навчання абсолютно новим способам поводження зі зброєю та автомобілем.

Галерея Редагувати

П · О · Р Розділи Mafia
Навчання Навчання
Вступ & Пролог Неможливо відмовитися  · Людина, що біжить: частина 1 & Людина, що біжить: частина 2  ·
Вечірка з коктейлями  · Нескладна робота
Інтермеццо Ⅰ Чесна гра: частина 1  · Чесна гра: частина 2  · Сара & Пора призвичаюватися  · Путана & Святий отець
Інтермеццо Ⅱ Заміська прогулянка  · Омерта  · Візит до товстосумів  · Угода століття!
Інтермеццо Ⅲ Бон Апетит!  · З днем народження!  · Везе ж покидьку!  · Вершки суспільства
Інтермеццо Ⅳ Перевибори  · Чисто для розрядки  · Невеличка халтурка  · Декаданс
Епілог

Відвідайте інші вікіпроекти на Вікія!

Випадкова вікі